Hastanede yangın paniği!

Tıbbi malzemelerin bulunduğu odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile kısa sürede söndürüldü.

İzmir Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde akşam saatlerinde tıbbi malzeme odasında kapağı açık unutulunca buharlaşarak havaya yayılan alkol, küçük bir kıvılcımla alev alarak yangına neden oldu. Oksijen tüplerine de sıçrayarak patlamalara neden olan yangında hastalar ve hasta yakınları büyük panik yaşadı. Maddi hasarın meydana geldiği yangında ölen ya da yaralananın olmadı.

Yangın, dün akşam saat 18.30 sıralarında Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 3. katındaki tıbbi malzeme odasında çıktı. İddiaya göre tıbbi malzeme odasındaki şişe açık unutulunca içerisindeki alkol buharlaşarak havaya yayıldı. Küçük bir kıvılcımla alev alan alkol yangına neden olurken, alevler oksijen tüplerine sıçradı. Oksijen tüpleri büyük bir gürültüyle patlayınca hastalar ve hasta yakınları arasında panik yaşandı.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine kısa sürede hastaneye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevler yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangın sırasında çocuklarını panikle bahçeye çıkartan vatandaşlar, alevlerin kontrol altına alınmasının ardından tekrar hastaneye döndü.

Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekiplerinin ilk incelemesinde, tıbbi odada kapağı açık unutulan şişedeki alkolün buharlaşmasının ardından küçük bir kıvılcımla alev alarak yangına neden olduğu ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangında ölen ya da yaralananın olmaması sevindirdi.