Hastanedeki Randevu Sistemi Kantinciyi Iflas Ettirdi

EDİRNE (AA) - Edirne Devlet Hastanesinin kantin işletmecisi, uygulanan randevu sisteminin satışlarını olumsuz etkilediğini belirterek, hastane yönetimine sözleşmesinin feshedilmesi için dilekçe verdi.

Edirne Devlet Hastanesinin kantin işletmecisi, uygulanan randevu sisteminin satışlarını olumsuz etkilediğini belirterek, hastane yönetimine sözleşmesinin feshedilmesi için dilekçe verdi. İşletmeci Metin Gürleyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldan bu yana kantin işletmeciliği yaptığını, hastanenin randevu sistemine geçmesiyle maddi açıdan büyük zarara uğradıklarını söyledi. Hastane yönetimine kira sözleşmenin feshedilmesi için dilekçe verdiğini belirten Gürleyük, şöyle konuştu: "Hastaneyle 3 yıllık sözleşme yapmıştık. İlk yıl her şey güzel gidiyordu, işlerimizde çok güzeldi. İkinci yılın yarısında randevu sisteminin başlamasıyla işlerimiz yüzde 30 düştü. Hastalar hastanede hiç beklemediği için kantinden alışveriş yapmaz oldu. Biz de kiralarımızı, personel giderlerini ve sigorta primlerini ödemekte zorluk çekmeye başladık. Bu yıl tamamen battık. Kiramı ödeyemez duruma gelince genel sekreterliğe sözleşmenin feshedilmesi için dilekçe verdim." Gürleyük, vatandaşların sistemden memnun olduğunu ancak kendisi gibi kantin işleten kişilerin zarara uğradığını söyledi. Vatandaşların zamanında gelerek muayene olup hastaneden ayrıldığını belirten Gürleyük, "Randevu sistemi vatandaşları mutlu etti, Allah razı olsun ama bizi batırdı. Kimse ekmeğini bırakıp gitmek istemez ama sistem vatandaşı mutlu ederken bizi iflas ettirdi" dedi. Tedavi olmak için hastaneye gelen Duygu Korkmaz ise randevu sisteminin devreye girmesiyle hastanelerde saatlerce sıra beklemekten kurtulduklarını belirtti. Korkmaz, randevu istemi sayesinde istedikleri doktora da muayene olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz