Hastaneler iş zekası çözümleri ile kar artırıyor

İSTANBUL (İHA) - Son dönemde Avrupa'daki hastaneler artan giderlerini ve bu giderlere bağlı olarak yaşadıkları finans güçlüklerini kontrol altına alabilmek için çözüm arayışı içindeler. Bu hastanelerden biri olan Almanya'daki University Clinic of Aachen SAS İş Zekası çözümleri ile 6.5 milyon dolarlık net kar elde edecek.

Başa çıkılamayan giderler, ekonomik ve finansal zorluklar Avrupa'daki hastanelerin son yıllarda özellikle üzerinde çalıştıkları ve çözüm bulmak için çabaladıkları konuların başında geliyor. Buna ek olarak doktorlar ve hemşireler çalışma şartlarından, düşük ücretlerden yakınıyorlar. Sadece bu yaz, Almanya'da 70 bin doktor, çalışma koşullarının ve maaşlarının artırılması için 13 haftalık uzun bir greve gitti. Bu taleplerin Almanya'daki hastaneler için günlük maliyeti ise 640 bin ABD Doları ve bu maliyet birçok hastanenin mali anlamda büyük bir sıkıntıya girmesine ve devamlılıklarını tehlikeye atmalarına neden oluyor. Hastanelerin giderlerini azaltması ve kar elde edebilmeleri için BT çözümlerinin önemli bir rol oynadığını kaydeden SAS Sağlık ve İlaç Bölümü Başkanı Willi Janiesch, "Almanya'daki hastaneler stratejik ve analitik bilgi teknolojileri çözümlerini kullandığı takdirde yıllık olarak 512 milyon ABD Doları'na kadar kar elde edebilirler" dedi.

Reklam
Reklam

Uluslararası araştırma şirketi IDC'nin SAS sponsorluğunda Almanya'nın en büyük hastanelerinden biri olan University Hospital of Aachen'de 5 bin 700 çalışan üzerinde yaptığı araştırmaya göre; University Hospital of Aachen SAS İş Zekası çözümü sayesinde 5 yıllık bir süreçte vergiler çıktıktan sonra net olarak 6.5 milyon dolarlık kar elde edecek. Böylelikle hastane 5 yıllık süreçte yatırım geri dönüşünü yüzde 570 oranında alacak. SAS İş Zekası Çözümü ile University Hospital of Aachen hasta bakımı optimizasyonu, hastane hizmet kullanımı, faturalar, sigorta gelirleri, çalışma saatlerinin yeniden organize edilerek azaltılması, dış servislerin maliyetinin azaltılması ve çalışan/hasta memnuniyetinin sağlanması için temel faktörlerin oluşturulmasını sağlayacak.