“hastaneler Müşteri Odaklı Değil, Müşteki Odaklı İşletmelerdir”

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Beşirli, “Hastaneler müşteri odaklı değil, müşteki odaklı...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Beşirli, “Hastaneler müşteri odaklı değil, müşteki odaklı işletmelerdir” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aktif Üniversiteliler Kulübü tarafından “Tıp Etiği ve İyi Hekim” konulu söyleşi düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon’da gerçekleşen söyleyişe Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Kazım Beşirli, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Faruk Bağırıcı, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Beşirli konuşmasına, İstanbul Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Muammer Bilge’nin “Biz bir bakıma karaciğer hücresini çok iyi öğrendik ama karaciğeri unuttuk. Karaciğeri çok iyi öğrendik ama insanı unuttuk. İnsanı çok iyi öğrendik ama insanlığı unuttuk” sözleriyle başladı.

Daha sonra Beşirli, “Tıp eğitiminin sadece biyomedikal bilgi öğretimi değil, öğrenmeyi öğretme eğitimi olması gerekir. Hekim bildiklerini uygulamayan, öğreten ve aynı zamanda da öğrenendir. Sağlıklı bir hekimlik sürekli bir konsültasyondan bir istişareden geçiyor. Akıllı insan kendi aklını kullanır, daha akıllı insan ise başkalarının da aklını kullanır. Hastaneleri ve hastalarını müşteri olarak görmememiz gerekir. Hastaneler müşteri odaklı değil, müşteki odaklı işletmelerdir. Gelen hastalar her zaman bir şikayeti doğrultusunda gelecektir ve iyi bir hekimin bunlara binaen bir kriz yöneticisi olması gerekir. Yeri geldiğinde iyi bir dosttan öte, yeri geldiğinde alttan almasını bilen biri olması gerekir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra söyleşinin sonunda OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ve OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Beşirli’ye çiçek ve sertifika takdim etti.

Ardından, söyleşiye katılan Tıp Fakültesi öğrencileri için stetoskop ve TUS çalışma kitabı çekilişleri yapılarak üçer adet stetoskop ve kitap öğrencilere verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz