Hastanelerde Çalışan Personele Eğitim

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı kamu hastanelerindeki personelin faydalanacağı iletişim eğitimleri başladı.Hasta ve...

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı kamu hastanelerindeki personelin faydalanacağı iletişim eğitimleri başladı.

Hasta ve çalışan memnuniyetini temin etmek için ivedilikle çalışmalarını sürdüren Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bu kapsamda öngördüğü ‘İletişim Eğitimleri’ için eğiticileri eğitmeye başladı. Sağlık çalışanına yönelik birçok şiddet girişiminin iletişimsizlikten kaynaklandığını aktaran Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, verilen eğitimlerin şiddet sorunu için çözüm yolu olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu eğitimler sayesinde, personelin etkin iletişim beceresi kazanacağını ve bunun da çalışan motivasyonuna yansıyacağını ifade eden Baştuğ, daha yüksek motivasyonla çalışan personelin daha kaliteli sağlık hizmeti sunumu sağlayacağını belirtti.

Sağlıklı toplumsal ilişkiler kurabilmenin temel şartının, sağlıklı bir iletişim kurmaktan geçtiğini belirten Baştuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastalarımızın, hastanelerimizden daha iyi ve etkin bir hizmet alabilmesi de hasta ve hasta yakınıyla kurulan sağlıklı bir iletişimden geçiyor. Bugün hastanelerimize başvuran bir hasta, ortalama olarak hastanelerimizde 3 saat vakit geçiriyorsa, bu vaktin çoğunu veri kayıt personeli, bilgi işlem ve güvenlikteki arkadaşlarımızla geçiriyor. Bu birimlerde görev yapan arkadaşlarımızdan sorularına gereken yanıtı verecek muhatap bulamayan veya saygısızlıkla karşılaşan hastalarımız, çoğu kez tepkisini hekimlere gösteriyor. Bu yüzden bizler de sağlık çalışanına yönelik şiddetin önüne geçmek ve kurum çalışanlarımızın hasta ve hasta yakınlarıyla olan ilişkilerinde sorunları minimuma indirmek adına A’dan Z’ye tüm kurum personelimizi kapsayacak olan iletişim eğitimlerine başladık. Çift taraflı memnuniyet sağlanmak ve daha kaliteli sağlık hizmet sunumu açısından da bu eğitimler büyük önem arz ediyor.”

Reklam
Reklam

İletişim eğitimleri kapsamında, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 21 kamu hastanesinde görev yapan tüm personele İletişim Becerileri, Empati, Stres Yönetimi-Öfke Kontrolü, Tükenmişlik, Zor İnsanlarla Başa Çıkma, Beden Dili, Görgü Kuralları, Profesyonel Hayatta Etki İçin Kişisel İmaj ve Kişisel Bakım konularında eğitimler verilecek. Eğitici eğitimlerinde toplam 130 kişi, beşer grup halinde beşer günlük eğitimlere tabi tutulacak. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı her hastanenin oluşturmuş olduğu eğitim ekibi, eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından kendi bünyesinde iletişim eğitimlerine başlayacak.

Bursa Devlet Hastanesi Kızılay Ek Binası Toplantı Salonu’nda 8 Nisan’da başlayan ve Mayıs sonuna kadar sürecek olan eğitimler; Psikolog Mürşit Altıakin, Bursa Devlet Hastanesi Kalite Direktörü Seyfi Toprak, Bursa Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Özlem Güler ve Bursa Devlet Hastanesi Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Dürdane Öztürk tarafından veriliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: