Hastanelerin Organ Bağışına Katkısı

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'te organ bağışına katkıda bulunan 3 hastaneye teşekkür belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'te organ bağışına katkıda bulunan 3 hastaneye teşekkür belgesi verildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tedavisi sadece organ ve doku nakliyle mümkün olan hastalıkların önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Günümüzde, 60 binden fazla hastanın organ yetmezliği nedeniyle tedaviye gereksinim duyduğunu ve bu sayının gün geçtikçe artığına dikkati çeken Karakök, şöyle konuştu:

"Organ nakli, günümüzde başka hiçbir tıbbi çözüm olmadığı için bir insanın organ ya da dokularının ihtiyacı olan başka bir insana tedavi amacıyla nakledilmesi işlemidir. Nakil yapılması kararı verilen hasta sayısının fazla oluşu, buna karşılık verici sayısının yeterli seviyede olmaması organ nakline olan talebi her geçen gün artırmaktadır. Neticede yalnızca organ ve doku nakliyle tedavisi mümkün olan hastaların bir bölümü uygun organ ve doku bulunamadığı için hayatını kaybetmektedir."

Reklam
Reklam

Organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalarda beyin ölümü bildirim ve kadavra sayısının artırılmasının Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Karakök, "2009'da hizmet vermeye başlayan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi VE 2011'de hizmete giren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi organ nakil merkezlerinde günümüze kadar canlı ve kadavralardan böbrek, karaciğer, kalp olmak üzere toplam 257 nakil yapıldı" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen de kente sağlık alanında da önemli çalışmalar yapıldığına işaret etti.

Konuşmaların ardından, beyin ölümü bildirimi ve donör temini yaparak organ bağışına katkıda bulunan GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi ile Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yetkililerine teşekkür belgeleri verildi.

Muhabir: Zerin Özdilek / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: