Hastanenin bilgi güvenliği ilkokul mezununda

Bilgi İşlem Biriminde, ilkokulu mezunu bir personelin çalıştırıldığı ve bütün işlemlerin Ö.M tarafından yapılmakta olduğu iddia edildi.

Muğla ili, Milas ilçesi 75.Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin beyni olarak kabul edilen, Bilgi İşlem Biriminde, ilkokulu mezunu bir personelin çalıştırıldığı ve bütün işlemlerin Ö.M tarafından yapılmakta olduğu iddia edildi.

Konu hakkında iddialarda bulunan ve isminin açıklanmamasını isteyen vatandaş konu hakkında şu iddialarda bulundu.

“Milas 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi, Bilgi İşlem Biriminde, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi, Yazılım Destek Personeli olarak görev yapan Ö.A’yı ilkokul mezunu olduğunu belgeler ile tespit etmiş bulunmaktayım. Konu hakkında gerekli birimlere dilekçe ile başvurdum. Ancak henüz bir açıklama yapılmadı.

Reklam
Reklam

Hastane tarafından 2 yıl önce PROBEL Bilgisayar Yazılım firması ihaleye girerken, hastanede yazılım destek personeli olarak çalışacak olan kişinin diplomalarının fotokopilerini ihale dosyasına koymadığı belirlenmiştir. Olay kişi veya kişiler tarafından göz ardı edilmiş bulunmaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığının, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Alımında görev alacak personel ile ilgili detaylar maddeler halinde belirtilmiş bulunmaktadır. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinin, önemli bir biriminde ilkokul mezunu olarak bir personelin Yazılım Destek Personeli olarak çalıştırılması doğru bir olay değildir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Hastanenin beyni olarak kabul edilen bu birimde bilgi güvenliği ilkokul mezununda olmamalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: