Hastaneye Teknolojik Cihaz Desteği

Günde ortalama Bin 500 dolayında polikliniğin gerçekleştiği Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi,...

Günde ortalama Bin 500 dolayında polikliniğin gerçekleştiği Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi, Göz Servisine yeni alınan “Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazı”yla teknolojik anlamda güçlendi.

Yaklaşık 45 bin liraya satın alınan yeni cihaz, Göz Hastalıkları uzmanı ve aynı zamanda hastanenin başhekim yardımcısı Op. Dr. Mehmet Acar tarafından basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Acar, yeni satın alınan bilgisayarlı görme alanı cihazı sayesinde göz hastalıklarının teşhis ve tedavilerinde hız kazanacakları gibi önceleri ilçe dışına gönderdikleri hastaları bundan böyle Simav’da tedavi etmelerinin mümkün olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de ancak büyük hastanelerde bulunan “Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazı”nın merkezi ve çevresel görme kalitesini test ettiğini ifade eden Acar, “Bu yeni cihazımızla göz tansiyonu hastalıklarına bağlı görme alanı kayıplarını hem erken dönemde teşhis edebiliyor, hem de uzun dönemde takibini yapabiliyoruz. Bu cihaz önceleri olmadığı için biz hastalarımızı yakın illerdeki hastanelere göndermek zorunda kalıyorduk. Artık bundan sonra hastalarımızı göndermek zorunda kalmayacağız. Hastanın gidişatını bu cihazla çok rahat bir şekilde görebileceğiz. Cihaz sayesinde gözdeki sinir hücrelerini çeşitli ışık şiddetleriyle hassas bir şekilde ölçebiliyor ve her gözün gördüğü toplam alanı belirleyebiliyoruz. Hastalığın tanısında ve takibinde büyük önem taşır” dedi.

Bölge hastanesi konumundaki 130 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesini yeni teknolojik cihazlarla donatmaya devam edeceklerini ifade eden Acar, “Hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmak için imkanlarımız ölçüsünde yeni teknolojik cihazlar almaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: