Hat Ile Resmi Aynı Tuvalde Buluşturdu

Gönül verdiği hat sanatı için mesleğini bırakan ilkokul mezunu Fethi Altun, hüsnü hat ile yağlı...

Gönül verdiği hat sanatı için mesleğini bırakan ilkokul mezunu Fethi Altun, hüsnü hat ile yağlı boya resmi aynı tuvalde buluşturdu. Görsel sanatlara yeni bir boyut getiren Altun, resim ve hüsnü hat tablolarını sadece zenginlerin alabildiği bir değer olmaktan çıkarmak istediğini söyledi.

Kayseri’de yaşayan Fethi Altun, maddi imkânsızlıklar nedeniyle ilkokul sonrası eğitimene devam edemedi. İş hayatıyla çocuk yaşta tanışan Altun, o dönemin gözde mesleklerinden olan elektroniğe yöneldi. Bir elektronikçinin yanında çırak olarak işe başlayan ve bir yandan meslek öğrenen Altun, diğer taraftan da hüsnü hat ustası Kemal Akdeniz’den hat sanatının inceliklerini öğrendi. Ressam olan dayısı Nurettin Üntez‘den de yağlı boya resim çizmeyi öğrenen Altun, gönül verdiği hat ve ressamlık için yıllardır sürdürdüğü elektronikçiliği terk etti. Altun, resim ile hat sanatını da aynı tuvalde buluşturarak görsel sanatlara farklı bir boyut kazandırdı. Ekmeğini, 9 aydır yeni oluşturduğu atölyede ürettiği yağlı boya resim ve hat tabloları satışından sağlayan Altun, şu ana kadar 75 civarında eser ortaya koydu.

Reklam
Reklam

Yağlı boya resim ve hüsnü hat tablolarını sadece zenginlerin alabildiği bir değer olmaktan çıkarmak istediğini belirten Altun, bu nedenle eserlerini 40 ile 250 lira arasında değişen fiyatlardan sattığını kaydetti. Allah’ı anlatan ayet harflerinin kendisini çok etkilediğini belirten hattat ve ressam Altun, tuval üzerine hat sanatını uygulayan ilk kişi olduğunu iddia etti. Bugüne kadar hat yazılarının genelde kâğıt üzerine yapıldığını söyleyen Altun, bunu tuvale aktararak eserin ömrünü en az 400 yıl uzattığını dile getirdi. Altun, “Ben hat sanatını uyguladığım tuvale resim de çizerek esere elbise giydirmiş oldum. Resim, hat sanatının görselliğini arttırarak eseri zengin kılıyor.” diye konuştu.

Sanatseverlerden olumlu tepkiler aldığını dile getiren Fethi Altun, gösterilen ilgiden mutlu olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: