Hat Sanatı Ile Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyorlar

ÇANAKKALE (A.A) - Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde yapımı süren caminin hat ve nakış işleri usta, çırak ve kalfalar tarafından

ÇANAKKALE (A.A) - Biga ilçesine bağlı Yeniçiftlik beldesinde yapımı süren caminin hat ve nakış işleri usta, çırak ve kalfalar tarafından yapılıyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi halk eğitim merkezi bünyesinde 3 yıl önce açılan hat ve nakış kursunu tamamlayan usta İsa Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada camideki çalışmaların sonuna yaklaştıklarını söyledi.

Caminin içine ayetel kürsi, sahabeler ve 4 halifenin isimleri ile kubbe bölümüne ihlas ve nas surelerinin özel boyalar kullanılarak yazıldığını belirten Oruç, "Kardeşlerimin yanında çırak ve kalfalarımız ile birlikte Şanlıurfa'dan gelerek on günlük çalışmanın sonuna yaklaştık. Bu güne kadar 70 caminin hat ve nakış işlerini tamamladık. Günde 12 saat çalıştığımız caminin hat ve nakış işini bitirip iskeleyi indirdiğimiz an en mutlu andır" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitmen Hacı Fuat Gülgen'in öğrencisi olan Oruç, yaptığı işin gönül ve sabır işi olduğunu, bir hafta gibi kısa zamanda öğrendiği işin çalışılarak geliştirileceğini kaydetti.

Hat ve nakış sanatının manevi yönden doyurucu olduğunu vurgulayan Oruç şunları dedi:

"Yanımda çalışan çırak ve kalfalar öğrenimlerine devam ediyorlar. Yaz tatilinde ailelerinden uzakta ellerinde fırça ile çalışıp günlük yevmiyelerini biriktirip okul dönemine hazırlık yapıyorlar. Burada hem hayat tecrübesi hem de para kazanıyorlar."

Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: