Hatay Birlik Vakfı, 2 Engelliye Akülü Araç Hediye Etti

Merkezi Ankara’da bulunan Hatay Birlik Vakfı’nın desteğiyle Antakya’daki iki engelliye akülü araç verildi. Araçlarına kavuşan...

Merkezi Ankara’da bulunan Hatay Birlik Vakfı’nın desteğiyle Antakya’daki iki engelliye akülü araç verildi. Araçlarına kavuşan Ali Gündüz ve Mehmet Sürmeli “Hatay artık daha kolay olacak.” dedi.

İki engelli vatandaşa akülü araçlarının teslim edilmesi için İl Özel İdaresi binasında düzenlenen törende konuşan Vakıf Başkanı Mehmet Gülen, ihtiyaç sahibi insanlara başta eğitim olmak üzere bir çok alanda yardımcı olmak istediklerini söyledi.
Yurtdışında yaşan Hataylıların vakfa bağışladığı iki akülü sandalyeyi hak sahiplerine verdiklerini belirten Gülen, ayrıca 76 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ve ilk etapta bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Özellikle eğitim alanında çok sayıda ihtiyaç sahibi ailenin bulunduğunu belirten Mehmet Gülen, “İlimizde çocukları üniversiteyi kazandıkları halde parasızlık nedeniyle gönderemeyen çok sayıda aile mevcut. Ne yazık ki, çalışmalarımız sonucunda bunu belirledik. Bu nedenle vakıf olarak çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Bugün itibariyle 76 öğrenciye burs veriyoruz. Hedefimiz bu yıl içinde bu sayıyı 100’e çıkarmak, daha sonra her yıl bu buna 100 öğrenci eklemek. Tüm hayırseverlerimizden oluşuma destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: