Hatay Milletvekili Türkoğlu: Devletin Müşfik Eli Vatandaşın Yanında

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Çökek yaylasında meydana gelen göçükte yaralanan 12 vatandaştan...

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Çökek yaylasında meydana gelen göçükte yaralanan 12 vatandaştan 4’ünün yatışının yapıldığını, diğerlerinin tedavisinin ise ayakta yapıldığını söyledi. Milletvekili Türkoğlu, devletin müşfik elinin vatandaşın yanında olduğunu vurgulayarak, yaraların sarılacağını belirtti.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar tedavileri Dörtyol Devlet Hastanesi’nde devam eden yaralıları ziyaret etti. Yaylada gece 02.00’da başlayıp sabah 06.00’a kadar devam eden yağış sonucu sahur sonrası saat 04.30 sularında göçüğün meydana geldiğini ifade eden Milletvekili Türkoğlu, “Son 25-30 yıldır görülmeyen miktarda yağış oldu. 5-6 saat içerisinde metrekareye 121 kilogram yağış düştü. Böyle olunca da heyelan kaçınılmaz oldu.” dedi.
Olayın sahurdan sonra insanların çoğunun uyanık olduğu saatte meydana gelmesinin facianın daha da büyümesine engellediğini belirten Türkoğlu, “Şu saat itibariyle 5 cenazemiz, 12 yaralımız var. 4’ünün yatışı yapıldı, diğerleri de ayakta tedavi edildi. Bir kısmı müşahede altında genel durumları iyi. Cenazeler Adli Tıp’a gönderildi. Hepimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun diyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Olay sonrası Valilik, sağlık müdürlüğü, kurtarma ekibi olarak AFAT, Hatay, Adana, tüm kurtarma ekiplerinin bölgeye akın ettiğinin altını çizen Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “Ulaşım şartları çok zordu. Yol kapanmıştı heyelandan dolayı. Biz yaralıları ve cenazelerimizi askeri birliğimizden tahsis edilen helikopterlerle taşıdık. Komutanlarımız çok duyarlılık gösterdi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hava ambulansı burada. Tabi acı ve müessif bir olay. Üzüldük ama olayı yaşadıktan sonra da devletimiz bütün haşmetiyle vatandaşımızın yanındaydı. Yaraları sarma gayretindeyiz. Gereken müdahaleler yapılıyor. Enkaz tespit çalışmaları yapılıyor şuanda bütün ekipler bölgede. Tabi gidenleri geri getirmek mümkün değil ama kalanların da en azından yaralarını sarmak, hafifletmek, acılarını paylaşmak adına devletin müşfik eli yanında.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: