Hatay Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Coşkun:

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mehmet Yaşar Coşkun, merkezi idare tarafından1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe konulan planlı alanlar tip imar yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmenliğin ülkedeki tüm yapılı ve doğal çevreyi olumsuz etkileyeceğini savundu.

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mehmet Yaşar Coşkun, merkezi idare tarafından1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe konulan planlı alanlar tip imar yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmenliğin ülkedeki tüm yapılı ve doğal çevreyi olumsuz etkileyeceğini savundu. Coşkun, Mimarlar Odası'nda yaptığı açıklamada, mevzuat hazırlama usul ve esasları hakkında yönetmeliğe aykırı olarak hiçbir meslek odasından görüş alınmamasının adil olmadığını iddia etti. Bugüne kadar torba yasa taslaklarıyla gündeme gelen her türlü değişiklik önerisinin bu yönetmelikle hayata geçirilmesinin amaçlandığını savunan Coşkun, ülke coğrafyası, yerel özellikleri ve kültürel çeşitliliği dikkate alınmaksızın yerel idarelerin yapacağı düzenlemelerin kimliksiz, tek tip yapılaşmanın yolunun açıldığını kaydetti. Coşkun, yönetmenliğin ülkedeki tüm yapılı ve doğal çevreyi olumsuz etkileyeceğini iddia etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: