Hatay Mimarlar Odası'ndan Başkan Savaş'a Ziyaret

Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyet, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve beraberindeki heyet, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

Antakya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Savaş, makamında yaptığı konuşmada, TBMM'de kabul edilerek yasalaşan ve şu anda Cumhurbaşkanlığı onay sürecinde bulunan Büyükşehir Belediye Kanunu'nun bütünüyle resmileşmesiyle birlikte, kentte yatırım ve kalkınma adına çok büyük atılımlar olacağını belirtti.

Bu doğrultuda gelecek süreçte yapılacak çalışmalarda kurum, kuruluş, oda ve derneklerle ortaklaşa hareket edilebileceğini ifade eden Savaş, yasa onayının ardından çıkacak yönetmelikler doğrultusunda çalışma yürütüleceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Savaş, Kent Meydanı düzenlemesi konusunda kurum bünyesinde bazı proje ve verilerin bulunduğunu, bu konuda Mimarlar Odası'nın proje yarışması fikrine de her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.

Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Coşkun da, yakında büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Hatay'ın, büyükşehir imar yönetmeliği taslağının hazırlanmasına oda olarak katkı da bulunabileceklerini, teknik olan bu çalışmaların ortaklaşa yapılabileceğini kaydetti.

Muhabir: Emin Sansar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: