Hatay Müftüsü Sinanoğlu: Üç aylarda uyanık olmalıyız

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Mübarek Üç Aylarda mümkün oldukça oruç tutulmasını ve yapılan ibadetlere daha...

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Mübarek Üç Aylarda mümkün oldukça oruç tutulmasını ve yapılan ibadetlere daha fazla önem verilmesini tavsiye etti.
İl Müftüsü Sinanoğlu, Müslümanların mübarek ve kutlu mevsimi en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ederek “Regaip kandili Yüce Rabbimizin biz kullarına in’am ve ihsanda bulunduğu, günahlarımızın affedileceği pek müstesna bir gecedir” dedi.
Mübarek Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sinanoğlu “Bu mevsimde daha çok uyanık olmalıyız. Namaz, oruç, zekat, sadaka ve benzeri İbadetlerimizle imanımıza kuvvet, sevgi, birlik – beraberlik ve kardeşlik duyguları ile ahlakımıza güzellikler katmanın gayretinde olmalıyız. Böylesi rahmet ve mağfiret mevsiminin şuur ve uyanıklığı içerisinde bu müstesna gün ve geceleri bir fırsat bilip iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Mümkün oldukça üç aylarda oruç tutmaya çalışmalı, yapmakta olduğumuz ibadetlere daha fazla önem vermeli, bolca Kur’an-ı Kerim okumalı ve kaza namazı kılmalıyız. Ayrıca fakir - fukara, yoksul - düşkün, yetim ve hastalarımızı da gözetmeliyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz