Hatay sınırından geçişler arttı

Suriye’de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunanların sayısı her saat artıyor. Halen <span>Hatay</span>’ın Altınözü...

Suriye’de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunanların sayısı her saat artıyor. Halen Hatay’ın Altınözü ilçesinde bağlı Yiğityolu (Karbeyaz) Beldesine bağlı Kozcular Köyü sınırından ve Yayladağı İlçesine bağlı Güveççi Köyü sınırından geçişler sürüyor. Sığınma talepleri kabul edilen Suriyeliler minibüslerle Yayladağı’ndaki Çadır Kente yerleştiriliyor. Cisr-üş Şuğur’dan misilleme korkusu ile sığınma talebinde bulunan Suriyeliler 7 ayrı minibüsle güvenlik kontrolünün ardından Güveççi'den alınarak Yayladağı'ndaki çadır kente yerleştirildi. Suriyelilerin sayısı ile ilgili yetkililer net bir açıklama yapmazken son girişlerle çadır kent nüfusunun bin 677’ye ulaştığı tahmin ediliyor.
Yaşanan süreçte Suriyelilerin gazetecilerle görüşmelerine kesinlikle izin verilmezken çadır kente yerleştirilenlerden görüntü alınması da yasaklandı.
Sabah saatlerinde sınır hattında bekleyen ve henüz sığınma talebinde bulunmayan Suriyelilere erzak yardımı yapılması için bir grup vatandaşın Yayladağı Kaymakamlığından yardım talep ettiği öğrenildi. Vatandaşlar bu güne kadar kendi imkanları çerçevesinde battaniye ve ekmek yardımında bulunduklarını ancak sayıları gittikte artan Suriyelilerin açlık ve gece kendini gösteren sert rüzgarlardan korunmak amaçlı taleplerinin Türk makamlarına iletildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz