Hatay Valiliği: Çadır kentte kalan Suriyelilere yönelik ayrımcılık yok

Hatay Valiliği bayram sonrasında resmi internet sitesinde yayınladığı üç ayrı açıklamada çadır kentlerde kalan Suriyeliler...

Hatay Valiliği bayram sonrasında resmi internet sitesinde yayınladığı üç ayrı açıklamada çadır kentlerde kalan Suriyeliler hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.
Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan ve sayıları zaman zaman 12 binleri bulan Suriyeliler arasında din, dil, ırk ayrımı yapıldığı ve geri dönüşlere izin verilmediği yönünde ortaya atılan iddialar Hatay Valiliği tarafından yalanlandı. İnsani gerekçelerle geçici olarak Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerle ilgili faaliyetlerin ilk günden itibaren Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in eşgüdümünde, ilgili tüm kurumların katılımıyla özverili bir şekilde devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “Devletimiz, ülkemizde misafir olarak kaldıkları süre içerisinde Suriyelilerin insani şartlarda yaşayabilmeleri için gereken tüm önlemleri almış, hiçbir ayırım gözetilmeksizin onlara sahip çıkmıştır.” denildi.
Çadır kentlerde kalan misafirler arasında hasta ve yaralıların bakımlarının uzman sağlık personeli tarafından titizlikle yapıldığı ve hastanelerde tedavi gören tüm hastalara en üst seviyede sağlık hizmeti sunulduğu hatırlatılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“İlgili makamlarımızca Türkiye’ye girenlerin kaydı özenle tutulmakta, gerekli kontroller yapılmakta, gereken her türlü tedbir alınmaktadır. Bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi, Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşlerinin engellenmesi de söz konusu değildir. Ülkelerine dönmek isteyenler kendi iradeleri ile çadır kentteki yetkililere başvuru yapmakta ve refakatçılar eşliğinde dönüşleri sağlanmaktadır. Bütün bunların yanı sıra; bazı basın-yayın organlarında zaman zaman, misafirlerimizle ilgili olarak asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını da üzülerek görmekteyiz. Çadır kentlerde yaşayan gerek kadınlara yönelik olarak gerekse genel anlamda asılsız bir takım iddialar, hem misafir olan Suriyelileri hem de ‘ev sahibi’ konumunda olarak bizleri üzmektedir. Unutulmamalıdır ki, bu medeniyet havzasında inşa ettiğimiz insanlık anlayışı; dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri ayırım gözetmeksizin, zor durumda olup da bizlere sığınanları misafir etmeyi gerektirmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz