Hatay Valiliği: "kızılçat Köyü'nde Suriyelilerin Kampı Bulunmuyor"

Hatay Valiliği, Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat Köyü'nde silahlı Suriyelilerin kaldığı bir kamp kurulduğuna ilişkin haberlerin...

Hatay Valiliği, Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat Köyü'nde silahlı Suriyelilerin kaldığı bir kamp kurulduğuna ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valiliğin, internet sitesinde yapılan açıklamada, haberlerde sözü edilen yerin, Suriye Arap Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan Suriye ordusuna ait eski bir karakol olduğu, Türkiye'nin sınırları ile hiç bir ilgisi bulunmadığı belirtildi.

Sınırın Suriye toprakları tarafında yer alan ve Kızılçat Köyü’ne 500 metre mesafede bulunan Suriye karakolunun ve etrafında kurulmuş olan çadırların kimler tarafından hangi amaçla kullanıldığının tamamen Suriye Arap Cumhuriyeti’nin sorumluluğunda olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Aynı konuda 12 Kasım 2012 tarihinde açıklama yapılmış olmasına rağmen evvelce yapılmış haber tekrar edilmiş olup; tekrarın yanlışlıkla yapılmış olduğu değerlendirilmektedir. Sınırlarımızda gerekli tüm güvenlik önlemleri, izleme ve keşif faaliyetleri ile ilgili çalışmalar kolluk kuvvetlerimiz tarafından büyük bir dikkat ve özveri içerisinde yapılmaya devam edilmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: