Hatay Valisi Lekesiz:

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Hekimlerimizin verdiği hizmet, insana verilen hizmettir ve bunun karşılığını bir ödülle takdir etmek adeta imkansızdır" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Hekimlerimizin verdiği hizmet, insana verilen hizmettir ve bunun karşılığını bir ödülle takdir etmek adeta imkansızdır" dedi. Vali Lekesiz, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında bir otelde düzenlenen etkinliğinde yaptığı konuşmada, insanın, yaradılanların en değerlisi olduğunu, sağlıklı bir toplumun sağlıklı nesilleri inşa edeceğini söyledi. Bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinin en başında sağlık göstergelerinin geldiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti: "Dünya standartlarında sağlık hizmeti veren ülkelerle kendinizi kıyasladığınızda artık hiç de onlara imrenecek gibi olmadığınızın kıvancını yaşıyoruz. Bu gelinen noktada başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere üniversitelerimizin, akademisyenlerimizin, ülke genelinde emek veren hekimlerimizin, hemşirelerimizin, teknisyenlerimizin, ebelerimizin kısacası tüm sağlık çalışanlarımızın büyük çabası var. Yöneticilerimizin de işletme ve yönetim becerileri var. İlimiz genelinde de Erzin’den Samandağ’a Hassa’dan Yayladağı’na kadar insanlarımızın daha sağlıklı bir ruh ve beden hayatı için koşturuyorsunuz. Hekimlerimizin verdiği hizmet, insana verilen hizmettir ve bunun karşılığını bir ödülle takdir etmek adeta imkansızdır. Bu nedenle tüm içtenliğimle ilimiz genelinde yaşayan insanımıza verdiğiniz sağlık hizmetleri için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim." İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz da Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre gelişmiş bir ülkenin en önemli göstergelerinden birinin bebek ölüm oranları olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: