Hatay Valisi Lekesiz, AB Heyetini Kabul Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Michael Miller ve beraberindeki heyeti makamında kabul

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Michael Miller ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, kentin tarihi hakkında bilgi vererek, burada yüzyıllardır farklı kültür, inanç ve etnik kökenden insanların bir arada huzur içeresinde yaşadığını kaydetti.

Kentteki huzur ve güven ortamından dolayı buradaki insanların yüzlerinin hep güleç olduğunu ifade eden Lekesiz, Hatay'ın hem dinler hem de insanlık tarihi açısından insanlığın ortak öyküsünün yaşandığı bir yer olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Hatay'ın Türkiye'nin ekonomik hayatına önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, kentin sahip olduğu tüm zenginlikleri geleceğe en iyi şekilde aktarmak için ortak akılla yol haritalarını oluşturduklarını kaydetti.

Lekesiz, ziyaretin anısına Miller'e üç dinin sembollerinin yer aldığı hoşgörüyü temsil eden plaket verdi.

Muhabir: Halit Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: