Hatay Valisi Lekesiz Danimarka'nın AnkaraBüyükelçisi Madsen'i Kabul Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen'i makamında kabul etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen'i makamında kabul etti.

Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, Madsen'in TBMM ve AB tarafından ortaklaşa yürütülen "Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Göç Yönetim Sempozyumu" kapsamında kentte geldiğini söyledi.

Danimarka'nın AB Dönem Başkanlığını yürütmesinin de Madsen'in kentte olmasında etkisi bulunduğunu ifade eden Lekesiz, düzenlenen sempozyumun dünyanın ve insanların ortak sorunlarından bir olan göç olgusunu işlediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Lekesiz, sempozyumda, insanların ekonomik ve siyasi nedenlerden dolayı yaşadıkları yerleri terk etmek ve daha rahat bir yere göç etmelerinin ortaya çıkardığı sorunlar üzerinde fikir yürütüleceğini kaydetti.

Büyükelçi Madsen ise, bundan önce 5 parlamenterle birlikte yine kente geldiğini ve Hatay'ın kültür ve turizm potansiyeline hayran kaldığını söyledi.

Suriye'den gelen misafirlere Hatay Valiliği'nin gösterdiği yaklaşımın hem Türkiye'de hem dünyada takdir kazandığını belirten Madsen, Suriyeli misafirlerin iyi bir şekilde karşılanmasının ve barınma imkanlarının sağlanmasının AB tarafından önemle takip edildiğini ifade etti.

Madsen, daha önceki gelişlinde kampları inceleme imkanı bulduğunu ve gerçekten Suriyeli vatandaşların yaşadığı kampların 5 yıldızlı kamplar olduğuna bizzat şahit olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Lekesiz, Madsen'e "Hatay İli Yıllığı" kitabını hediye etti.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç-İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: