Hatay Valisi Lekesiz: Teröre müsamaha göstermemiz mümkün değil

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, halka ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermelerinin mümkün olamayacağını...

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, halka ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılara müsamaha göstermelerinin mümkün olamayacağını söyledi.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada 27 Kasım tarihinde Amanos Dağlarında güvenlik güçlerince başlatılan operasyonun tamamlandığı açıklandı.
Operasyonla ilgili bilgi verilen açıklamada “Güvenlik güçlerimizce, 27 Kasım 2011 tarihinde Hatay'ın Amanoslar bölgesinde yuvalanan teröristlere yönelik olarak başlatılan operasyonlar, 30 Kasım 2011 tarihinde sona erdi. Operasyonlar çerçevesinde Valiliğimizin koordinesinde, Jandarma, Polis ve MİT işbirliği ile; Hassa ve Dörtyol ilçelerimize bağlı Bülke, Çat Köyü, Ufacık, Tohtak, Kapılı, Çökek, Pekmez, Topaktaş, Domuz Damı ile Çardak yaylalarında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak operasyonlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, bölücü terör örgütü mensuplarınca arazinin değişik yerlerinde gizlenen 1 adet arızalı büyük telsiz, bir tanesi düzenekli olmak üzere 3 adet cep telefonu ve muhtelif sıhhi malzeme ele geçirildi” denildi.
Gerçekleştirilen operasyonu değerlendiren Vali Lekesiz terörle mücadelenin devam edeceğinin altını çizerek “Güvenlik güçlerimiz; Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırılarda bulunarak, kendisini Devletten daha güçlü imiş gibi göstermeye çalışan terör örgütü mensuplarına karşı operasyonlar gerçekleştirdi. Halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılara müsamaha göstermemiz mümkün değildir” dedi.
Terörle mücadelenin devam edeceğini de kaydeden Lekesiz, “Ülkemizin ve ilimizin terör belasından kurtulması, vatandaşlarımızın güven içinde günlük hayatlarını sürdürmeye devam etmeleri amacıyla bundan sonra da terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz