Hatay Valisi Lekesiz'e Ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çınar ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çınar ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarım sektöründe üretici birliklerinin kurulmasının, hem sektörün canlanması ve güçlenmesi hem de demokrasiye olan katkısının artması anlamında önemli olduğunu kaydetti.

Üreticilerin bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu ifade eden Lekesiz, bu sayede üyelerin hem birlikler aracılığıyla yapılan yardımlardan yararlanabilme hem Avrupa Birliği'nin ya da bölge kalkınma ajansının sağlayacağı projelerden yararlanma imkanı bulunabildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Hatay'ın tarım sektöründe çok daha iyi noktalara gidebilmesi için Kırsal Kalkınma Tarım ve Strateji Planı yapıldığını hatırlatan Lekesiz, planda hayvancılığın destek verilmesi gereken sektörler arasında yer aldığını kaydetti.

Başkan Çınar ise kabulden dolayı Vali Lekesiz'e teşekkür ederek, birliğin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç/İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: