Hatay'a 139 Noktaya Mobese Kuruluyor

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında, Hatay genelinde 139 noktaya 282 sabit, 102 hareketli...

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında, Hatay genelinde 139 noktaya 282 sabit, 102 hareketli kamera ve 32 Plaka Tanıma Sistemi yerleştirilecek. Ayrıca Yayladağı ve Samandağ ilçe Merkezlerine prefabrik gözlem ünitesi yapılacak.
Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, il merkezinde mevcut sisteme ilave olarak Sanayi Sitesi’nde 5 noktada 11 sabit, 4 hareketli kamera sistemi, Reyhanlı'ya 27 noktada 57 sabit, 21 hareketli kamera ve 5 Plaka Tanıma Sistemi, Altınözü'ne 16 noktada 39 sabit, 13 hareketli kamera, 3 Plaka Tanıma Sistemi, Yayladağı'na 13 noktada 23 sabit, 10 hareketli kamera, 3Plaka Tanıma Sistemi, Kumlu'ya 4 noktada 4 Plaka Tanıma Sistemi, Kırıkhan'a 27 noktada 64 sabit,21 hareketli kamera, 6 Plaka Tanıma Sistemi, Belen'e 10 noktada 22 sabit, 8 hareketli kamera, 2 Plaka Tanıma Sistemi, Samandağ'ına 25 noktada 52 sabit, 18 hareketli kamera, 7 Plaka Tanıma Sistemi, Hassa'ya 12 noktada 14 sabit, 7 hareketli kamera, 2 Plaka Tanıma Sistemi kurulacak. Çalışmaların, kasım ayında tamamlanması planlanıyor.
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, en son teknolojik içeriğe sahip donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin; suçun oluşmadan önlenmesi, işlenmiş suçların tespiti, faillerinin yakalanması açısından emniyet birimlerine katkı sağlayacağı gibi vatandaşların huzur ve güven duygusunun daha da güçleneceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: