Hatay’da 6 bin 879 kişi sigara bıraktırma merkezlerine başvurdu

Hatay’da devlet hastaneleri bünyesinde kurulan Sigarayı Bıraktırma ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine...

Hatay’da devlet hastaneleri bünyesinde kurulan Sigarayı Bıraktırma ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) geçen yıl 6 bin 879 kişi sigarayı bırakmak için başvurdu.
Antakya Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan merkez sigarayı bırakmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. Sigara bıraktırma polikliniği sigarayı bırakmak isteyen herkese hizmet sunuyor.
Sigarayı bıraktırma polikliniğine öncelikle Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz Alo 171 Sigara Bıraktırma hattı aranarak randevu alınmasıyla başvuruluyor. Daha sonra verilen randevu saatine göre gelen hastalara, konunun uzmanı olan doktorlar tarafından eğitim veriliyor.
Verilen eğitimler görsel iletişim araçlarıyla daha etkili hale getiriliyor.
Sigara bıraktırma merkezi ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Doktor Ali Ulvi Kasap, “Sigarayı bıraktırma danışmanlığı yapıyoruz. Tedavi ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.” dedi.
Kendilerine ulaşmak isteyen hastaların ücretsiz Alo 171 hattını aramalarını isteyen Kasap, “Bu numaradan hastalarımız ulaşabilir bize, sigarayı bırakmak istiyor ve biz ona eğitim amaçlı randevu veriyoruz, verilen eğitimlerle sigarayla ilgili düşüncelerini değiştirmeye çalışıyoruz, eğer bırakmak istemiyorsa.” diye konuştu.
Sigarayı bırakma konusunda kaç yıllık sigara kullanıcısı olunduğunun önemli etkenlerden birisi olduğunu belirten Doktor Kasap “Sigarayı bırakma olayında elbette içicinin nikotin bağımlılığı derecesi çok önemli. Önce nikotin bağımlılığı testinden geçiriyoruz. Derecesi yüksekse öncelikle bir takım eğitimlere alıyoruz, buradaki olmazsa olmaz kuralımız tedaviye başlamadan önce hastanın beyninde bu işi bitirmesi.” diyerek hastaların bırakma konusunda kararlı olmasının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz