Hatay'da "Akdeniz Ülkleri Mutfak Günleri"

 Hatay Valiliği koordinasyonuyla "Hatay İl Yenilik Platformu" Projesi kapsamında düzenlenen "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri"nde "Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme" konulu panel düzenlendi. 

Hatay Valiliği koordinasyonuyla "Hatay İl Yenilik Platformu" Projesi kapsamında düzenlenen "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri"nde "Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme" konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Selim Çağatay'ın moderatörlüğündeki panelin açılış konuşmasını yapan Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, organizasyonun çok iyi düşünüldüğünü ve projenin çok isabetli seçildiğini belirtti. Akdeniz ülkelerinin sadece ortak beslenme özellikleriyle değil, ortak uygulamaları nedeniyle de çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ifade eden Tekelioğlu, Akdeniz ülkelerinin bu özelliğini kaybetmeyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Mevcut kültürün yaşanan hızlı küreselleşme süresinde ciddi bozulmalara uğramadığını belirten Tekelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüketicilere sunulan tek düze tüketim modeli ve damak tadıyla evrensel düzeyde tüm yöresel ürünler ve yerel mutfaklar üzerinde önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Akdeniz gastronomisi de bundan büyük ölçüde etkilenmektedir. İşte böyle bir süreçte düzenlenen bu organizasyon, küreselleşmenin yol açtığı bu olumsuz gelişmelere karşı büyük bir meydan okuma olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." Açılış konuşmalarının ardından panelistler sunumlarını gerçekleştirdi. Otelin lokantasında düzenlenen etkinlikte ise Cezayirli Şef Farid Zadi tarafından Cezayir'e ait yemekler tanıtıldı. Etkinlik sonrası yemekleri hazırlayan şeflere, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: