Hatay'da Çıkan Çatışmada 1 Asker Şehit Oldu

Hatay’ın Belen ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralı olarak...

Hatay’ın Belen ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralı olarak İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan jandarma komando er Doğukan Şit, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Belen'deki terör saldırısının ardından sıcak temas sağlandı. Bir askeri birlik, terör örgütü üyelerinin uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları ve deniz yolu ile Suriye’ye geçmek için kullandıkları Amanos dağları, Belen, Arsuz güzergahını kapsayan bölgeye polis eskortuyla operasyon için gitti. Askeri birliğe ormanlık alanda ateş açan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada açılan ilk ateş sırasında yaralanan jandarma komando er Doğukan Şit, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

Reklam
Reklam

Çatışmanın devam ettiği sıralarda Belen İlçe Emniyet Amirliği önünde hareketli saatler yaşandı. Özel harekat polislerinin ve Jandarma Özel Harekat timlerinin bölgeye sevk edildiği anlarda Belen - Antakya karayolu güvenlik nedeniyle çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Hatay il Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bölgeye gelerek gelişmeleri takip etti. Bu sırada Belenli vatandaşlar askere sahip çıkmak adına emniyet amirliğine yaklaşmak isteyince polisle vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Polislerin takviye edilmesi ve vatandaşların uzaklaştırılmasıyla gerginlik sona erdi. Operasyon sırasında hafif yaralanan 2 asker de Belen Emniyet Amirliği önünde bekleyen ambulanslarla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: