Hatay'da, ''Defne Kupası'' yarışmaları yapılacak

Bisiklet Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan "Yıldız, Genç, Büyük ve Masterler Defne Kupası Şampiyonası"nın, 24-25 Şubat tarihlerinde Hatay'da yapılacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Defne Kupası yarışmalarının, sadece geçen yıl yapılamadığını hatırlattı.

Tütüncüoğlu, bu yıl düzenlenecek yarışmalara 30 kadar kulüpten 150 sporcunun katılmasının beklendiğini söyledi.

Bisiklet sporunun gelişmesi ve yaygınlaştırılması için okullarla işbirliği yaptıklarını belirten Tütüncüoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Mevsim olarak Hatay bisiklet sporu için çok uygun bir kenttir, ancak, gerçeği söylemek gerekirse bunu tam anlamıyla değerlendiremiyoruz. Okul, aile, kulüp işbirliğiyle sağlık ve çevre dostu olan bisiklet sporunu yaygınlaştırmaya çaba gösteriyoruz.

Federasyonla yaptığımız görüşmeler sonucunda geçen yıl çeşitli nedenlerle yapılamayan geleneksel Defne Kupası'na yeniden ev sahipliği yapacağız.

Yarışmaların ilk gününde büyükler yol yarışı yanı sıra yıldız, genç, büyük, bayan ve masterler saate karşı yarışlar gerçekleştirilecek. İkinci gün ise yıldız ve gençler yol yarışı, ayrıca kent içinde büyük erkekler, genç ve büyük bayanlar kriteryum yarışmaları yapılacak."

Tütüncüoğlu, yarışmaları Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin izleyeceğini, dereceye girecek sporculara Cumhuriyet altını ve değişik spor malzemesi dağıtılacağını sözlerine ekledi.