Hatay'da Dostluk Iftarları

Yardımeli Derneği, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Hatay'a gelen Suriyeliler ile ihtiyaç sahibi Türk ailelerin evinde iftar veriyor.

Yardımeli Derneği, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Hatay'a gelen Suriyeliler ile ihtiyaç sahibi Türk ailelerin evinde iftar veriyor. Derneğin il temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan süresince il genelinde bir gün Türk bir gün Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelerin evinde iftar düzenlediklerini bildirdi. Çok sayıda Suriyelinin zor durumda bulunduğunu ifade eden Yıkılmaz, "Ramazanın kutsal havasını en güzel şekilde yaşamanın tek yolu sofralarımızı paylaşmaktır. Ay boyunca tüm Hatay genelinde bir gün Türk bir gün Suriyeli ailelere konuk olarak onlarla birlikte iftar yapıyoruz. Dernek personeli ve ailelerinin katıldığı iftar sofralarımız birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi oluyor" dedi. Dostluk iftarı kapsamında, iç savaşta bir bacağını kaybetmiş Suriyeliye konuk olduklarını belirten Yıkılmaz, aynı sofrada sevinç ve mutluluğu paylaşmanın çok anlamlı ve güzel olduğunu kaydetti. İftar sofralarının yanı sıra içerisinde gıda ürünlerinin yer aldığı ramazan kolisi dağıttıklarını da dile getiren Yıkılmaz, ramazan öncesi başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü, Hatay'da 7 ilçe ve 43 bölgede gıda kolisi dağıttıklarını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: