Hatay'da Eğitime "sağanak" Engeli

Hatay'da dünden bu yana devam eden sağanak yağış nedeniyle 4 köy sular altında kalırken, bir...

Hatay'da dünden bu yana devam eden sağanak yağış nedeniyle 4 köy sular altında kalırken, bir köyde eğitime 2 gün ara verildi.

Şiddetli yağıştan etkilenen Kırıkhan ilçesine bağlı Muratpaşa Kızılkaya, Sucu, Özkızılkaya ve Başpınar köylerinde birçok ev ve tarım arazileri sular altında kalırken, Muratpaşa Kızılkaya'da eğitime 2 gün de ara verildi. Köy sakinlerinden Yusuf Layık, her yıl su baskınları yaşadıklarını belirterek, "Bütün köy sular altında kalıyor, sular içindeyiz. Her yıl yaşadığımız bu sorunun bir an önce çözümlenmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muratpaşa Kızılkaya Köyü Muhtarı Ali Rıfat Kurt ise, yağışlardan dolayı okulda eğitime ara verildiğini, suların çekilebilmesi için 10-15 gün gerektiğini söyledi. Su baskınlarının sebebinin Suriye tarafından ve çevre köylerden gelen yağmur suları olduğunu belirten Kurt, "Suriye daha baraj kapaklarını açmadı. İlerleyen günlerde açtığı zaman bu halden daha beter olacak. Biz her yıl bu manzarayı yaşamak istemiyoruz. Hayvanlarımız telef oluyor, köyümüzde hayat duruyor" diye konuştu.

Bu arada, köyde vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olmaları için camiden sık sık anons yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: