Hatay'da ekmeğe zam

Hatay’da ekmek fiyatlarına yapılan 10 kuruşluk zamma vatandaşlar tepki gösterdi. 60 kuruş olan 300 gramlık...

Hatay’da ekmek fiyatlarına yapılan 10 kuruşluk zamma vatandaşlar tepki gösterdi. 60 kuruş olan 300 gramlık ekmeğin fiyatı 70 kuruşa yükseldi. Yapılan zamma fırıncı esnafı sevinirken, sofrasına ekmek götürmek isteyen vatandaşların tepkisini çekti.
Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası, ekmeğin fiyatlarını arttırdı. Daha önce 60 kuruştan sofralara ulaşan 300 gramlık ekmek, gramında değişiklik olmadan fırıncıların yoğun isteği üzerine 70 kuruşa yükseltildi.
Fırıncı Emin Erdem, zamlarla birlikte bir çuval ekmeklik unun 50 liraya kadar çıktığını belirterek perakende unun kilosunun, 1 liraya satıldığını söyledi. 30 yıldır fırıncı olduğunu söyleyen Emin Erdem, yapılan zammın esnaf olarak kendilerini azda olsa rahatlatacağını kaydetti. Erdem, "Fırıncılar olarak vatandaşın ucuz ekmek yemesini bizde istiyoruz. Fakat ekmek yapmak meşakatli ve emek isteyen bir iş. Zor günler geçiriyoruz. Girdi fiyatlarını dahi karşılayamaz hale geldik." şeklinde konuştu.
Ekmek fiyatlarına yapılan zam, vatandaşlarında tepkisini çekti. Sofralarından eksik etmedikleri ekmeğin temel ihtiyaçları olduğunu vurgulayan vatandaşlar, zammın ardından ekmek dahi alamayacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz