Hatay’da El Sanatları Sergisi Açıldı

Hatay’da Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ‘el sanatçıları sergisi’ açıldı. Saray Caddesi’ndeki serginin açılışına katılan Vali...

Hatay’da Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ‘el sanatçıları sergisi’ açıldı.

Saray Caddesi’ndeki serginin açılışına katılan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’ın turizm açısından muhteşem bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Lekesiz, il genelinde tam 30 noktada süren çalışmalar tamamlandığında şehrin turizmden hak ettiği payı alacağını kaydetti.
Türkiye ve dünya turizminin sahip olduğu her şeyin Hatay’da bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, Hatay’da denizi, doğası, kültür ve sanat değerleri, termal kaynakları, inanç turizmi, yayla turizmi bulunmasına rağmen ziyaretçi sayısı ve konaklama süresinin yeterli olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Lekesiz, 2023 yılı sonu itibarı ile ziyaretçi sayısının 1 milyona, turizm gelirlerinin 600 milyon dolara ulaştığı, konaklama süresinin uzadığı ve Türkiye’nin en çok konuşulan gözde merkezlerinden biri olmak hedefi doğrultusunda çalışıldığını hatırlattı. Turizm sektöründe yakın bir gelecekte bitecek çalışmalar ile birlikte ciddi bir hareketlen beklediklerini aktaran Vali Lekesiz, “32 bin metrekare kapalı alanı olan yeni müze, Antakya Kalesi Surları, St Pierre Anıt Müze ve Kilisesinin restorasyonu tamamlandığı zaman şu anda 1.8 gün olan yerli ve yabancı turistlerin konaklama süresi 3 güne, 250 bin olan turist sayısını 1 milyona ve 150 milyon dolar olan turizm gelirlerini ise 600 milyon dolara çıkarmak hayal olmayacak.” dedi.

Etkinlikte vatandaşlar Saray Caddesi boyunca dizilen stantlardan, el ürünü göz nuru olan neyden, iğne oyalarına, hasır işlemeciliğinden, ipek kozası ürünlerine, yağlıboya tablolardan, dokuma kilimlere, yakma resim sanatı ile yapılmış tablolardan mozaik eserlerine ve süs eşyalarına kadar birçok üründen alma fırsatı buldu. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara künefe ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: