Hatay'da Gösteriler Sürüyor

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da polisle eylemci grup arasında dün saat 21.30 sıralarında başlayan çatışma sürüyor....

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da polisle eylemci grup arasında dün saat 21.30 sıralarında başlayan çatışma sürüyor.

TOMA ve biber gazı ile müdahale edilen grup, havai fişek, ses bombası, molotof bombası, maytap, demir bilye ile polise karşılık veriyor. Olaylarda şu ana kadar 1'i asker, 3'ü polis 4 kişi yaralandı.

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan Antakyalı Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü hastanede ölmesinin ardından dün öğle namazına mütakiben memleketi Hatay'da gözyaşları arasında toprağa verilmişti. Korkmaz'ın ölümünü protesto etmek isteyen 300 kadar eylemci, yasak olmasına karşın yürüyüş güzergahını değiştirmekte ısrar edince polisin müdahalesi gecikmedi. TOMA'dan sıkılan su ile Armutlu Mahallesi girişine kaçan göstericiler burada barikat kurdu, zaman zaman kurdukları barikatları ve çöp konteynerlerini ateşe veren grup polisle çatışmayı sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Eylemci grup, özellikle apartman çatılarından polise ses bombası, molotof kokteyli atıyor. TOMA'lar zaman zaman apartmanların çatılarına su sıkarak grubu etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Bu arada Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç çatışmanın yaşandığı mahalleye gelerek bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: