Hatay'da ölü çizgili sırtlan bulundu

Hatay (AA)- Hatay'da, nesli tükenme tehlikesi altında olan ölü çizgili sırtlan bulundu. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.
Doç. Dr. Yaşar Ergün, ölü sırtlanın merkeze bağlı Kuruyer köyü kırsalında yol kenarında vatandaşlar tarafından bulunduğunu ve kendilerine getirildiğini söyledi.

Çizgili sırtlanın nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer aldığını ifade eden Ergün, şöyle konuştu: "Uzun yıllar çizgili sırtlanlara ülkemizde rastlanmadı. 5 yıl önce
bölgemizde izine rastlanan sırtlanlar için Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 18 köyü kapsayan yaklaşık 40 bin hektarlık alan, koruma alanı ilan edildi. İnsanlardan uzak bir yaşam süren çizgili sırtlanlar mağaralarda ve kaya oyuklarında yaşıyor, sadece geceleri ortaya çıkıyor. Sırtlanlarla ilgili elimizde çok fazla bilgi yok. Vatandaşlar tarafından ölü olarak bize getirilen yaklaşık 40 kilogram ağırlığındaki sırtlanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden izin alarak, ölüm nedeninin tespit edilmesi ve genetik türünün araştırılması için otopsisini yapacağız."

Reklam
Reklam