Hatay'da Paskalya Bayramı Kutlandı

Hatay'da Paskalya Bayramı nedeniyle Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.

Hatay'da Paskalya Bayramı nedeniyle Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.

Ayini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti. Ayinde, İncil'den bölümler okunup dua edildi, dilek tutulup mum yakıldı, ilahi okundu.

Dellüler, yaptığı konuşmada, Paskalya Bayramı'nda Suriye'de kaçırılan din adamlarından haber alınamamasından dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Bundan dolayı bayramı buruk kutladıklarını dile getiren Dellüler, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Metropolitlerimiz Pavlus Yazıcı ve Yuhanna İbrahim esaret altında. Birileri tanrının verdiği yaşam hakkını gasp etmiş. Hiç kimse tanrının verdiği yaşam özgürlüğünü ipotek altına almaya yetkili değildir. Onun için bu diriliş gününde onların da esaretten kurtulmaları için dua ettik."

Dimitri Doğum da buruk bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, ayini gerçekleştirdiklerini ancak geleneksel paskalya kahvaltısını ve resmi bayramlaşma törenini bu yıl için kaldırdıklarını belirtti.

Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: