Hatay'da paskalya kutlamaları başladı

HATAY (İHA) - Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından biri olan Paskalya kutlamaları, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen Cinnas (cenaze) ayiniyle başladı.

Paskalya Bayramı nedeniyle Antakya Rum Ortodoks Kilisesi'nde Cinnas ayini düzenlendi. Kilise papazlarının yönetiminde gerçekleştirilen törende ilginç görüntüler oluştu. Oldukça kalabalık olan cemaat, uğur getirdiği gerekçesiyle çiçeklerle donatılmış, Hz. İsa'nın temsili tabutunun altından geçmek için birbirleriyle yarıştı.
Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Josef Naseh, Cinnas ayininin temsili cenaze töreni olduğunu belirterek, "Bugün Hz. İsa'nın ölüm yıl dönümü. Mesih İsa perşembe gecesi çarmıha gerildi, bugün öldü. Pazar günü yeniden doğuşunu kutlayacağız. Bugün de sembolik olarak cam kafes içerisine çiçek konulur, bu törene her dinden insanlar katılır, bir nevi cenaze törenidir" dedi.

Reklam
Reklam

Tabutun kilise içindeki katafalka konmasının ardından mum yakan Hristiyanlar, şifa, sevgi ve umut dileyerek tabutun altından geçti. Paskalya Bayramı, bugün ve pazar günü düzenlenecek ayinlerle sona erecek.