Hatay'da Suriyeli Çocukların Eğitimine Destek

 Yardımeli Derneği, Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde Suriyeli çocuklar için açılan rehabilitasyon ve eğitim merkezi sayısını yıl sonuna kadar artıracak.

Yardımeli Derneği, Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde Suriyeli çocuklar için açılan rehabilitasyon ve eğitim merkezi sayısını yıl sonuna kadar artıracak. Derneğin Hatay temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, AA muhabirine, iki ilçede açtıkları 3 merkezden, 2 yılda bin 822 Suriyeli öğrencinin faydalandığını söyledi. Yıl sonuna il genelinde merkez sayısını 20'ye ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Yıkılmaz, 10 bin Suriyeli çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Öğrenim gören çocukların kırtasiye, kitap, kıyafet, ayakkabı ihtiyaçlarının karşılandığını, para yardımında bulunulduğunu belirten Yıkılmaz, şu bilgileri verdi: "Suriyeli 88 gönüllü öğretmen, Libya müfredatına uygun eğitim veriliyor. Arapça, İngilizce ve Türkçe de öğretiliyor. Suriyeli çocuklar savaştan kaçıp buraya geldi. Eğitimlerin geri kalmamaları için yoğun çaba sarf ediyoruz. Çocuklar, eğitim merkezlerini başarıyla bitirdiklerinde üniversiteye devam etme hakkı elde ediyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: