Hatay'da Uyuşturucu Operasyonu

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik yaklaşık bir yıldan beri sürdürülen operasyon kapsamında, 251 kilo eroin ve 22

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik yaklaşık bir yıldan beri sürdürülen operasyon kapsamında, 251 kilo eroin ve 22 bin kaçak sigara ele geçirildi, 28 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik yaklaşık bir yıldan beri Ağrı, Hakkari, Erzurum, Gümüşhane, Malatya, Kars, Mersin ve Hatay'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda, Ağrı'da 53 kilo 354 gram, Hakkari'de 129 kilo 644, Erzurum'da 40 kilo 863 ve Gümüşhane'de de 26 kilo 972 gram olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olduğu belirtilen toplam 250 kilo 833 gram eroin ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, Ağrı'da 2 bin 300, Malatya'da 11 bin 900 ve Kars'ta 7 bin 800 olmak üzere toplam 22 bin paket gümrük kaçağı sigara bulundu.

Operasyon kapsamında toplam 28 kişi yakalandı. Şüphelilerden daha önce adliyeye sevk edilen 6'sı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hatay ile Samandağ ilçesinde gözaltına alınan 6 kişi ise adliyeye sevk edildi. Diğer illerden gözaltına alınan şüphelilerin de emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: