Hatay'da Zeytin Dal Kanseriyle Mücadele Ediliyor

Hatay'da daha sağlıklı zeytin rekoltesine ulaşılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ilgili...

Hatay'da daha sağlıklı zeytin rekoltesine ulaşılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ilgili birimler, zeytin dal kanseri konusunda bahçe kontrollerini sürdürüyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nce, il genelinde zeytin bahçelerinde son yıllarda hızla yayılıp verim düşüklüğüne ve ağaçlarda kurumalara sebep bu hastalık konusunda kontroller yapılarak çiftçiler bilgilendiriliyor.

Ekipler, Hatay İl Özel İdaresi desteğiyle yürütülen "Zeytin Dal Kanseri Mücadelesi" projesi kapsamında 2011 ve 2012 yıllarında Antakya merkez Avsuyu beldesi ile Bozhöyük köyü, Samandağ ilçesi Eriklikuyu ve Hüseyinli köyleri, Kırıkhan ilçesi ve Belen ilçesinin Kıcı köyünde bordo bulamacı kullanılarak mücadele çalışmaları yapmıştı. 2012 ve 2013 döneminde ise Reyhanlı, Yayladağı, İskenderun ve Antakya merkez köylerinde, hastalıkla bulaşık bahçelerde yaklaşık 160 dekar alanda 2 ton bordo bulamacı kullanıldı. Bu yıl İskenderun, Samandağ ve merkez köylerde hastalığın tespit edildiği 80 dekar alanda mücadele için 1 ton bordo bulamacı alınarak bahçelerde kullanıldı. Ayrıca aynı kapsamda zirai mücadele ilaçlarının uygulanabilmesi için bir adet asılır tip turbofan atomizer ve altı adet motorlu sırt atomizeri satın alınarak, hastalıklı bahçelerde üreticilerin hizmetine sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: