Hatay'daki Izinsiz Yürüyüş

Hatay'da, "Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu"nca düzenlenen yürüyüşe katılanlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Hatay'da, "Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu"nca düzenlenen yürüyüşe katılanlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Valilik önünde bir araya gelen ve aralarında, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Emep, Partizan, Kaldıraç gibi çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyelerinin bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik grup, İnönü Caddesi'ne çıkmak isteyince, güvenlik güçlerince durduruldu.

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile grup temsilcilerinin bir süre görüşmesinin ardından güvenlik barikatı kaldırıldı ve gruptakiler yürüyüşe geçti.

Reklam
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan grup, çevik kuvvet ekiplerinin kontrolünde Saray caddesine geldi. Yürüyüş sırasında, Arapça, "Kanımız canımız Esed'e feda", "Suriye halkı yalnız değildir" sloganları atan gruptakiler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Suriye'de savaş istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Burada, grup adına basın açıklamasını okuyan, Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, barış çığlıklarını en yüksek sesle haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde alanlarda olduklarını söyledi. Matkap, Suriye'nin kaderinin Suriye halkının elinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü.

"Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu" üyesi STK'ların temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdiler.

Konuşmaların ardına gruptakiler alkışlar eşliğinde dağıldı.

Başmuhabir: Tolga Özgenç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: