Hatay'daki Orman Yangını

HATAY (AA) - Merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında devam eden yangında 300 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

HATAY - Merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında devam eden yangında 300 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, dün gece henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarının sürdüğü hatırlatıldı. 300 hektarlık ormanlık alana zarar veren yangının Karlısu, Gülderen ve Oğlakören köylerindeki başka alanlara sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Yangınını söndürme çalışmalarına, Adana, Osmaniye ve Kilis'ten gelen takviye ekiplerin de desteğiyle 2 uçak, 6 helikopter, 40 arazöz, 10 su tankı, 15 ilk müdahale aracı, 12 iş makinası, 4 yer ekibi ve 400 personelle devam edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: