Hatay'daki Sel

Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası'ndaki sel ve göçük nedeniyle arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı, hasar tespit ve temizlik çalışmaları ise sürüyor.

Dörtyol ilçesi Çökek Yaylası'ndaki sel ve göçük nedeniyle arama kurtarma faaliyetleri tamamlandı, hasar tespit ve temizlik çalışmaları ise sürüyor. Amanos Dağları'nın eteklerinde bulunan yaylada, aşırı yağış sonucu sabaha karşı yaşanan sel nedeniyle vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Kara ve Hava Kuvvetleri'ne ait iki helikopter ile Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri bölgedeki yaralıları hastanelere ulaştırdı. Askeri helikopterler arama kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye taşıdı. Jandarma ekipleri de arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Toprak ve enkaz altında kalan kimsenin olmadığı, vatandaşlardan kayıp başvurusunda bulunulmadığı ve arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Sel ve toprak kayması sonucu bazı evlerin yıkıldığı, bazılarının kısmen zarar gördüğü ve çok sayıda aracın toprak altında kaldığı belirlendi. Sel ve göçük meydana gelen bölgeden ilçe merkezine giden yolda ulaşım sağlanmaya başlandı. Daha yüksek kesimlerdeki Yahyalı, Pekmezci ve Topaktaş yaylalarına ise ulaşım halen sağlanamıyor. Elektrik ve suyun kesildiği bölgede vatandaşlar çamur altında kalan araçları ve eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Belediyeye ait iş makineleri ve kamyonlar da toprak yığınları ve çamurların temizlenmesi için kullanılıyor. Evinin bir bölümü zarar gören Emine Sayıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahur için uyandıkları sırada aniden şiddetli yağış başladığını, daha sonra yüksek kesimlerden ağaçların kaydığını gördüklerini anlattı. Yağışın aniden bastırdığını ve sele dönüştüğünü ifade eden Sayıl, "Sahur için uyanmıştık. Aniden yağmur bastırdı. Dağın yukarı bölgelerinden ağaçların kaydığını gördük. Daha sonra toprak kayması oldu. Evimin alt katı yıkıldı. Bazı eşyalarımız toprak altında kaldı. Arabamızı da kurtaramadık. Çok şükür ailemizden ölen veya yaralanan olmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: