Hatay'daki Suriyelilere üç öğün sıcak yemek veriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nın Hatay'da kurulan çadır kentteki Suriyelilere yardımları devam...

Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nın Hatay'da kurulan çadır kentteki Suriyelilere yardımları devam ediyor. Çadır kentte kalan Suriyelilere barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşmenin yanı sıra günlük 3 öğün sıcak yemek veriliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı'ndan Başkan Vekili İ. Ejder Kaya imzalı yapılan yazılı açıklamada Hatay'daki çadır kentlerde oluşturulan 67 sınıf ve 127 şubede okul çağındaki bin 183'ü kız, bin 265'i erkek olmak üzere toplam 2 bin 448 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edildiği belirtildi. Suriyelilerin acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği'ne bugüne kadar 20 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği bildirilerek, bugüne kadar Türkiye'ye 19 bin 357 Suriye vatandaşı geldiği, bunlardan 11 bin 603'ünün ülkelerine geri döndüğü, 7 bin 754 Suriye vatandaşının halen Türkiye'de bulunduğu aktarıldı.

Reklam
Reklam

22'si refakatçi, 29'u hasta ve yaralı olmak üzere toplam 51 kişinin hastanelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmekte. Çadır kentte kalan Suriyelilere günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz