Hatay'dan Kısa Kısa

 Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'da restorasyon çalışması devam eden Cemil Meriç Kültür Evi'nde incelemede bulundu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'da restorasyon çalışması devam eden Cemil Meriç Kültür Evi'nde incelemede bulundu. Lekesiz, incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede, Cemil Meriç Kültür Evi’nin, Dörtyol ilçesinde İlk Kurşun Müzesi ve il merkezindeki yeni Müze ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi'nin yerli ve yabancı konukların yanı sıra öğrencilerin de büyük ilgisini çektiğini belirtti. Cemil Meriç Kültür Evi’nin özellikle gençlere Meriç'in dünyasını tanıma, yaşadığı dönem ve öncesine tarihsel bir yolculuk yaptıracağını ifade eden Lekesiz, Cemil Meriç Kültür Evi’nin genelde şehre sosyal ve turizm açısından hareketlilik ve canlılık getireceğini kaydetti. Vali Lekesiz'e Kaymakamı Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ümmühan Eryurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Sanlı da eşlik etti. -"Ekmeğini Taştan Çıkaranlar" projesi kursiyerlerinden sergi Altınözü Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında açılan "Ekmeğini Taştan Çıkaranlar" projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler yaptıkları eserleri sergiledi. İŞKUR'A kayıtlı 20 kursiyere taş işlemeciliği mesleği öğretilerek 6 ay süren çalışma sonucunda yapılan eserler ilçede bulunan Gelinler Dağı ve Kaya Mezarları mevkisinde sergilendi. Serginin açılışını Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, İlçe Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım birlikte yaparak sergiyi gezdi. -Hatay'da elektirik kesintisi Tesis, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerde 10,11,12 Haziran tarihlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi. Toroslar Elektrik Dağıtım Hatay İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10,11,12 Haziran günlerinde 07.00 ve 18.00 saatleri arasında ilçeye bağlı Tepehan ve Kazancık mahallelerinin tamamının kesintiden etkileneceği belirtildi. Açıklamada, vatandaşların elektrik kesintisine karşı tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz