Hatay'dan Kısa Kısa

HATAY (AA)- Kırıkhan Müftülüğü tarafından Kuran kurslarında görevlendirilecek personellere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Kırıkhan Müftülüğü tarafından Kuran kurslarında görevlendirilecek personellere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Müftü Mekki Solmaz, Merkez Ulu Cami'de düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, yapılan işin Allah rızasıyla ibadet niyetiyle yapılması gerektiğini söyledi. Çocukların dine, din görevlilerine, camilere, Kuran ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekanların yaz Kuran kursları olduğunu belirten Solmaz, çocuklara bilgi vermekten çok dinin sevdirilmeye çalışılması gerektiğini ifade etti. Kursa gelen öğrencilere karşı sabırlı olunması tavsiyesinde bulunan Solmaz, "Çocukların oyunlarına engel olmayalım. Kitap okumalarını sağlayalım. Kitap okuma yarışmaları düzenleyelim. Öğrencilerimize dua etmeyi ihmal etmeyelim. İmkanlar ölçüsünde, gerekli izinleri aldıktan sonra piknikler, geziler düzenleyelim. Öğrencilerimize camiyi ve bölümlerini gezdirerek tanıtalım" diye konuştu. Hatay Müftü Yardımcısı Emin Okuyucu ile Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Fahri Uçak da seminerde çeşitli konularda sunumlar yaptı. Kurslara kayıtların 16 Haziran tarihinde başlayacağı bildirildi. -Öğrencilerden Soma'ya yardım Kırıkhan 408 Evler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ve personeli Soma için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan paralar Soma'ya gönderildi. Okul Müdürü Zihni Özdil, öğrencilerden gelen istek üzerine böyle bir kampanyanın başlatıldığını kaydetti. Kampanya kapsamında bin 40 lira toplandığını ifade eden Özdil, öğrencilerin başlattığı bu kampanya ile maden faciasının yaşandığı Soma'daki halka bir nebze olsun destek olmak istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: