Hatay'ın Bitki Envanteri Hazırlandı

HATAY (AA)- Hatay coğrafyasının sahip olduğu 2 bin bitki türünden 900'ünün tanıtıldığı bitki envanteri,  "Hatay’ın Sessiz Güzelleri" adı ile kitap haline getirildi.

HATAY (AA)- Hatay coğrafyasının sahip olduğu 2 bin bitki türünden 900'ünün tanıtıldığı bitki envanteri, "Hatay’ın Sessiz Güzelleri" adı ile kitap haline getirildi. Valilik tarafından yayımlanan 996 sayfalık kitapta, kentte yetişen tıbbi ve aromatik bitki çeşitleri tanıtılıyor. Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada, kentin iklimi, coğrafi özellikleri ve insan dokusuyla farklı bir hazineye sahip olduğunu kaydetti. Hatay'ın özellikle doğal kaynaklar ve güzellikler bakımından son derece zengin olduğunu ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti: "Hatay, bitki örtüsü çeşitliliği, endemik türler ve bunlara bağlı sanayi ve ticaret alanlarında her zaman öndedir. Hatay doğal alanında bugüne kadar 2 binden fazla bitki türü tespit edilmiştir ve bunlardan 300 kadarı endemiktir. Ülkemizde ise bugüne kadar yaklaşık 10 bin bitki türü yetiştiği bilinmektedir, bunların da 3 bin 300 kadarı endemiktir. Yani ülkemizdeki endemik türlerin yaklaşık yüzde 10’u ilimizde yetişmektedir. Sahip olduğumuz bu zenginliğin kayıt altına alınarak bilim dünyasının dikkatine sunulması için uzun süredir bir dizi çalışma yürütülüyor. İşinin uzmanı bilim adamları tarafından yürütülen bu çalışmalar kapsamında önce doğal bitki örtümüzün ve endemik türlerimizin tanıtıldığı 'Hatay Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi' faaliyete geçti. Bu çerçevede hazırlanan Hatay Tabiat Şifahanesi ve belgesel filmi de insanlarımızın hizmetine sunuldu. 'Hatay'ın Sessiz Güzelleri' adlı kitapta ise kentin doğalında tespit edilen yaklaşık 2 bin bitki türünün 900’ü kayıt altına alındı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: