Hatay'ın Büyükşehir Olması

MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Hatay'ın büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını fakat yapılan düzenlemelerin doğru olmadığına inandıklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Hatay'ın büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını fakat yapılan düzenlemelerin doğru olmadığına inandıklarını söyledi.

Akdaş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) düzenlediği basın toplantısında, büyükşehir yasasıyla 29 il özel idaresi, bin 582 belde belediyesi ve 16 bin 82 köyün tarih olacağını ileri sürdü.

Hatay'da bir merkez olmak üzere toplam 12 özel idare, 76 belde, 362 köy de köy bulunduğunu belirten Akdaş, "Türkiye'de ilk özel idare 1913 yılında kurulmuştur. Hatay il özel idaremizin kuruluş tarihi ise 1940 yılıdır. O günden bu yana çok iyi hizmet veren Hatay İl Özel İdaresi en ücra köşedeki köylerimize ulaşarak tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sorunlarını gidermiştir. Ayrıca belirtmek gerekirse Hatay İl Özel İdaresi Türkiye'de hava limanı yapan ilk özel idaredir. Bu yasayla birlikte yüz senelik bir kurum olan özel idarelerimiz de ortadan kaldırılmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdaş, il mülki sınırlarının belediye sınırları haline getirileceğini ve tüm vatandaşlara özellikle merkez dışında yaşayan insanlara yeni vergiler getirileceğini, mali külfetler yükleneceğini, karar mekanizmalarından ve hizmetten uzaklaştırılacağını iddia etti.

MHP'nin illerin büyükşehir yapılanmasına, hele hele büyükşehir belediyelerine daha fazla kaynak aktarılmasına asla karşı olmadığını belirten Akdaş, "Nitekim, büyükşehir konusunda bugüne kadar yapılan düzenlemelere de karşı çıkmamıştır. Hatay'ın büyükşehir olmasına karşı değiliz, fakat yapılan düzenlemenin doğru olmadığına inanıyoruz. Büyükşehir yapılanmasının yöntemi, aziz vatanımızın bölünüp parçalanması olamaz, olmamalıdır" dedi.

Muhabir: Abdulgafur Kılıç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: