Hatice Arı’nın mahkemesi 12 Temmuz tarihine ertelendi

Düzce’de, 5 Ocak 2010 tarihinde kaybolan ve 13 Mayıs 2010 tarihinde Akçakoca’nın Subaşı Köyü'nde cesedi...

Düzce’de, 5 Ocak 2010 tarihinde kaybolan ve 13 Mayıs 2010 tarihinde Akçakoca’nın Subaşı Köyü'nde cesedi bulunan Hatice Arı’nın davası, 12 Temmuz 2011 tarihine ertelendi.

Düzce’de 5 Ocak tarihinde kaybolan ve 13 Mayıs tarihinde parçalanmış halde kemikleri bulunan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Hatice Arı’nın davasına bugün devam edildi. Dava ile ilgili tek tutuklu sanık olan polis memuru A.M.T. ilk kez hakim karşısına çıktı. Dava öncesi Düzce Adliyesi önünde jandarma ve polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Reklam
Reklam

Dava ile ilgili Zonguldak Cezaevi'nden tutuklu bulunan polis memuru A.M.T., sabah saat 09.30'da Düzce Adliyesi'ne getirildi. Cezaevi nakil aracından kimseye gösterilmeden perdelenerek adliyeye girişi sağlanan tutuklu sanık, davanın görüleceği 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna götürüldü. Davayı takip etmek için Düzce’de bulunan Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri adliye önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, mahkemeyi takip etmek için adliyeye giriş yaptı. Sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu grup davayı sonuna kadar takip ettiler.
Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk dava sonucu, mahkemenin 12 Temmuz 2011 tarihine ertelendiği belirtilirken, mahkeme çıkışında Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen yaptığı açıklamada, tutuklu sanığın çok soğukkanlı davrandığını ve suçu kabul etmediğini belirterek, ”Şu an söylemede zorlanıyorum, bu kadar genç bir kızın mahkemelerde böyle duruşmalarda irdelenmesi ve adamın bu kadar soğukkanlı olması benim vicdanımı sızlattı. Ben Düzce kamuoyuna tekrar sesleniyorum, Temmuz’un 12’sinde tekrar bir duruşma var, bütün Düzce buraya gelsin ve bu suçluysa cezasını en ağır bir şekilde ödesin.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ayrıca, 14 yaşındaki kızı cinayete kurban giden acılı baba Mehmet Arı, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Üzgün olan baba Mehmet Arı, ”Adam kendini çok iyi hazırlamış ama hiç para etmez, adalet yerini bulacak inşallah, ben adalete güvenirim.” şeklinde konuştu. Hatice Arı’nın annesi Nurşen Arı da “Ben çocuğumun kemiklerini buldum, o çoluk çocuğunun kemiklerini dahi bulamasın.” diyerek beddua etti.
Hatice Arı cinayetiyle ilgili mahkemeye çıkarılan tutuklu sanık, polis memuru A.M.T. cezaevi aracıyla adliye önünden ayrılırken, Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin kadın kolları üyeleri alkışlarla protesto ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz