Hatice Belgin’in ismini taşıyan tesisin açılışında teröre karşı birlik mesajı

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesindeki Beydilli Mahallesi’ne kurulan ve Bingöl’de canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden...

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesindeki Beydilli Mahallesi’ne kurulan ve Bingöl’de canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden 'Hatice Belgin'in isminin verildiği sosyal tesis açıldı.
Belgin’in eşi Kadri Belgin, eşinin ismini taşıyan tesisin açılışında terör örgütüne adeta ders verdi. Belgin, “Herkes aklını başına toplasın. Bu milleti kolay bölemezler.” derken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Hatice Belgin’in yaşadığı olayın, nifak sokanların artık bittiğinin bir başlangıcı olduğunu ifade etti.
Beydilli Mahallesi'nde, Şahinbey Belediyesi tarafından, 4 katlı ve modern bir yapı olarak inşa edilen Hatice Belgin Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tesisin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Belgin’in eşi Kadri Belgin’e seslenerek, “Acın acımızdır. Hatice kardeşimizin yaşamış olduğu olay, aslında 40 yıllık terörle mücadele adına Kürt kökenli vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyoruz diye bu ülkeye nifak sokan, nefret tohumları sokmaya çalışanların artık bittiğinin bir başlangıcıdır.” dedi.
Hatice Belgin’in, Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla, Sarıkamış ruhuyla, evlatlarını ve vatanı korumak için canını feda ettiğini kaydeden Şahin, “Burada Kürt kökenli kardeşlerimiz de Türk kökenli kardeşlerimiz de var. Biz AK Parti’yi kurarken, yaratılanı yaratandan ötürü seven anlayışın mensuplarıyız dedik.” şeklinde konuştu.
Terörle Mücadele Yasası’nda sivillerin şehit sayılması ile ilgili yasal düzenlemeye de değinen Şahin, “Hatice kardeşim gibi kardeşlerimizin sivil dahi olsa şehit olduğu ve Terörle Mücadele Yasası’ndan istifade etmesine açık hükmü getiren yeni bir yasal düzenlemeyi yapıyoruz. Şehit yakınlarımıza ikinci istihdam gibi, yaşanan bir çok sorunları çözecek, onların maddi olarak çocuklarıyla, gelecekleriyle, sosyal güvenlikleriyle ilgili bir çok sorunu çözüyoruz. Biliyoruz, canı geri getiremeyiz. Ama geriye kalanların yaşamlarını kolaylaştırmak da bizim boynumuzun borcu.” diye konuştu.
Belgin’in eşi Kadri Belgin de konuşmasında, ölümün Allah’ın emri olduğunu hatırlatarak, “Biz kadere iman etmiş insanlarız. Ama ülkemizde böyle olayların, saldırıların olması bizi yürekten sarsmıştır. Bu ülke basit bir şekilde kazanılmadı. Basit bir şekilde kaybetme niyetimiz de yoktur. Atalarımız, Çanakkale Savaşı’nda beraber savaştı. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i, Zaza’sı, hep beraber ülkeyi bu hale getirdik. Bu ülkeyi de kolay kolay kaybetmeye niyetimiz de yok. Ülkemize bazı saldırılar oluyor. Bizi bölmeye çalışıyorlar. Herkes aklını başına toplasın. Bu milleti kolay bölemezler. Biz Kürt’üz, Türk’üz, Çerkez’iz, Zaza’yız. Ama bu bayrak altında yaşıyoruz. Hepimiz Türk’üz.” ifadelerini kullandı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirterek, Belgin’in isminin, artık yeni yapılan bu sosyal tesiste yaşatılacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Bakan Şahin’le birlikte Kadri Belgin’e çiçek takdim edildi. Ardından, Hatice Belgin Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tesisi gezen Şahin, burada kurs gelecek öğrencilerle sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz