Hatipoğlu: "Önce AB yasaları"

ANKARA (İHA) - Saadet Partisi (SP) Grup Başkanvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, SP olarak 'önce AB yasaları' dediklerini açıkladı.

Hatipoğlu, parlamentoda bugün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin artık bir seçim atmosferine girdiğini kaydederek, "SP 3 Kasım tarihinde seçim yapılmasına destek verecektir" dedi.

Hatipoğlu açıklamalarında, Yeni Türkiye'yi de eleştirerek, "Yeni Türkiye'ye 'siyaset dünyamıza hoş geldin' diyor ve şimdi söylediklerine bakarak şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum; 'Daha önceleri nerelerdeydiniz? Ülke ekonomisi yağmalanırken, kaynakları peşkeş çekilirken, peşpeşe anti-demokratik uygulamalar yapılırken, çocuklarımız ortaöğretimde, lisede ve üniversite eğitim hakkından mahrum bırakılırken neredeydiniz?' AB yasalarının çıkması için destek verdiğinizi söylüyorsunuz. Bu hükümetin en önemli makamları daha dün sizdeydi, o zaman niçin bu adımları atmadınız?" dedi.

Reklam
Reklam

ÖNCE AB YASALARI Hatipoğlu açıklamalarında, önce AB yasalarının çıkması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu: "SP olarak 'Seçim mi, AB yasalarımı mı?' diye başlayan tartışmada görüşlerimiz son derece açıktır. Yasalar çıkarılmalı, ardından karar alınarak 3 Kasım tarihinde seçim yapılmalıdır. Eğer önce seçim kararı alınır, ardından yasalar çıkarılmak istenirse, Meclis seçim propagandası yapılan bir zemine dönüşür ve AB yasalarının çıkarılması da mümkün olmaz. Çünkü bugün Türkiye'de AB'yi konuşan ya da konuştuklarını iddia eden herkes aslında iç politikayı konuşmaktadır. Kimse Türkiye'yi konuşmamaktadır."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Hatipoğlu, "ANAP'ın olağanüstü toplantı çağrısına destek verecek misiniz?" sorusuna, "Şu anda ANAP Grup Başkanvekili arkadaşımla, SP Grup Başkanvekili arkadaşlarım toplantı halinde. Bize sunulan paketle ilgili bazı değişiklik taleplerimiz var. 4. madde olarak. Bu konularda uzlaşma sağlanırsa, sağlanacağını umuyorum, ilerleyen saatlerde veya yarın sabah erkenden dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na sunacağız. 13 maddelik bir teklifti bu. TBMM'yi ANAP ile birlikte olağanüstü toplantıya davet etmek, o gündemle davet etmek bize ANAP tarafından hazırlanmış olan paketi aynen kabul etmek şeklinde yorumlamamak gerekir. Konunun görüşülmesi için toplantıya davet anlamını taşımaktadır. Birçok yasada değişiklik önerilmektedir. Orada bazı önerilerimiz vardır. Uzlaşma sağlanırsa, ancak bizim bazı farklı düşüncelerimiz vardır. Eksiktir, yetersizdir, düşünce ve ifada özgürlüğünün inanç özgürlüğünün sağlandığından emin değiliz. Ama ileri bir adımdır. Şu anda üzerinde çalışılıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Hatipoğlu, 4. madde olarak Meclis gündemine hangi teklifte bulundukları sorusuna ise seçim ve sandık kurullarında yeni kurulan, yani daha önce seçime girmemiş partilerin temsilcilerinin yasaya göre bulunmadığını, bunun için bir değişiklik önerdiklerini, TBMM'de böyle 3 parti olduğunu, bunda da uzlaşma sağlanabileceğini kaydetti.